Tuesday, March 04, 2008

Imaš me samo za...

"Imaš me samo za seks," mu zabrusi v besu.
"Saj veš, da to ni res," jo že najmanj tisočič zaman z istim stavkom poskuša pomiriti.
"In mene imaš tudi samo za seks," je še privihrala druga. Na tem svetu je že nekdaj tako. Že, ko se rodijo imajo dve, kar nekaterim drugim vzbuja skomine.
"Dajta no punci, saj vesta, da to ni res," mu v obupu ne pride na misel nobeden drug bolj razločen stavek od izrečenega.
"Ne, definitvno naju imaš samo za seks," spet besno zasika prva, desna.
"Toda kako to mislita, saj vesta, da počnemo še marsikaj drugega. Zato to ne more biti časovna komponenta."
"Hja, ko bi vsaj zdržal več kot tri minute," se oglasi druga z leve.
"Ja in če bi to vsaj potem počeli vsaj enkrat na mesec," takoj pristavi še desna.
"OK, to me spomni na tisti vic Woody Allena," se mu nekako uspe rahlo nasmehniti
"Kateri?" sta skoraj v en glas rekli obe in za trenutek je napetost premagana z radovednostjo.
"Dve gospe se srečata v domu za stare in reče prva: Kako zanič hrano imajo v tem domu… in ji druga odvrne: Ja in to še v tako majhnih porcijah!"
"A to na naju leti, ane?"
"Hočeš nočeš," se ponovno nasmehne, tako kot vedno ob določenih odlomkih Woodyevih filmov "se potegnejo neke paralele. Najprej me obsojata, da vaju imam za eno samo stvar (kar seveda ni res), po drugi strani se vama še zdi, da je tega premalo."
"Ah, ti pa tvoj Woody…" zamahne prva.
"Mah…" se obrne stran leva.
"Poglejta. To kar trdita preprosto ni res. Dan je sestavljen iz 24 ur. Če sedaj odvzamem tistih 8 ur, ki jih na dan prespimo, nam torej v budnem stanju ostane še celih 16 ur. Kar je…" vzame v roko kalkulator in prebere rezultat:"…57 600 minut."
Naredi rahel prestanek in ju pogleda, če so številke karkoli vplivali na njiju. Niso. Številke nikoli ne vplivajo na ženske. Morda samo tiste na vagi in kasneje v življenju še tiste v EMŠO.
"Če bi bilo res, da bi vsak dan seksali (pri čemer ne vidim razlogov, zakaj temu ni tako), in kot praviš ti, " se obrne na levo "naj bi to trajalo le tri minute, nam torej ostane 57 597 minut. Kar pomeni, da je večji del dneva namenjen vsem ostalim dejavnostim in ne zgolj seksu."
"Že, že… OK priznam, da traja včasih dlje… pravzraprav vsakič eno uro…" se je pokesala druga.
"Zjutraj vedno skupaj pojemo zajtrk, tudi na kosilu se vedno dobimo skupaj ter tudi za večerjo smo skupaj…" jima poskuša na dušo malce popihati.
"Ja, ja… samo vse ostalo, kar počnemo skupaj, delaš popolnoma nezainteresirano. Sploh nisi pri stvari, tako kot pri seksu. Zato še vedno pravim, da naju imaš samo zaradi seksa." ostane neomajna prva.
"Ja, samo zaradi seksa naju imaš" se ji pridruži leva, ki hitro pozabi, da je prejle malce popustila.
"To ni res… še knjige preberemo skupaj, jih vama berem. Skupaj gremo na sprehode…"
"Kjer se potem delaš, da nisi z nama in si ogleduješ druge."
"Ni res!" je že malce togoten "Zunaj je zima in ne moreš biti tako odprt, kot poleti. In če sem včasih zamišljen to še ne pomeni, da vaju ignoriram ali kakorkoli odrivam od sebe… Pravzaprav ni fer, da me takole obdolžujeta, ker dejansko čisto vse, prav vse skupaj počnemo…"

Za njim je v tem trenutku zaškrtalo, lina za njegovih hrbtom se je odprla in mlad moški jih je vse skupaj začel opazovati. On tega ni opazil, še naprej je razlagal in ju poskušal pomiriti oz. jim dopovedati, da njuna obtožba ne drži.
"Zakaj on trdi, da je z drugega planeta?" je bil radoveden..
"Ker ima pač dve, pri nas imamo samo eno…" mu je odvrnil starejši in malce apatičen starejši moški.
"… ja, ampak…Kaj mu pa je bilo," ni pustil do besede mlajši: "da se dneve in dneve prereka sam s seboj?" in se obrne k vodji oddelka za psihiatrijo.
"Saj se ne prereka sam s seboj." mu odvrne.
"S kom pa?" je zanimalo novega na oddelku.
"Z Desanko Šakič in Lijevo Rukić."
"A?"
"Z levo in desno roko."
"Aja…zato dve. OK še vedno se pogovarja, sam s seboj. Tisto, kar me je zanimalo je, zakaj? In zakaj misli, da imamo tu eno." zapre linijo in se odpravita po hodniku.
"Strgalo se mu je, ko ga je dekle zapustilo, rekoč, da jo ima samo za seks in da iz njega ne bo nikoli nič drugega." zapre vrata na oddelek.
"Aha, s tem nastane razlika med eno… in tem drugem planetu, kjer imaš dve…" se poskuša oživeti mladi. "Ej, to moram povedati moji…" se razživi in odvihra.
"Bolje bi bilo, če bi slišal vse argumente, ki jih predebatira čez dan z rokami… bi ti v življenju prav prišli." je z normalno jakostjo glasu povedal vodja oddelka, čeprav mu je mladi, najnovejši sodelavec že odvihral po telefon, da pokliče svojo…

0 Comments:

Post a Comment

<< Home